VED KLIK HER KOMMER DU ALTID TILBAGE TIL FORSIDEN.

Frida og Wilma's Nyheder

Har du lyst til, at få mail hver gang, der er større nyheder eller opdateringer på Frida & Wilma's sider? Så tilmeld dig vores mailingliste ved, at indtaste din e-mail adresse, og tast OK!


07.01.07: Vi har fået en weblog, hvor alle nyheder fremover vil blive skrevet. Kig forbi og skriv en hilsen. Skriv eller læs i webloggen - Klik her!

15.11.06: Nej jeg bruger ikke Dyrekassen Danmark
Hej alle

Jeg har gennem et stykke tid fået en del henvendelser fra folk, som vil høre om jeg er tilfreds med mine forsikringer hos Dyrekassen Danmark. Det viser sig nemlig at de i alle deres brochurer bruger et billede af Frida. Som de fleste af Jer nok ved så er Frida jo ret markant og der er derfor ikke mange som er i tvivl om at det er Frida de bruger. Og jeg har aldrig givet tilladelse til at de må bruge Frida eller er på nogen måde blevet spurgt om de måtte bruge hende. 

Og eftersom jeg ikke har forsikringer hos dem kan jeg kun oplyse folk, at jeg desværre intet kender til hvordan forsikringerne er eller fungerer og derfor heller ikke kan anbefale dem. Folk bliver faktisk ret forargede over at de bruger min hund uden min tilladelse og flere har sagt, at der vil vi så ikke købe forsikring, når de gør sådan noget.

Jeg er også meget skuffet og irriteret over at blive sat i den position. Billedet som de anvender er taget til et agilitystævne i Vissenbjerg for en del år siden og jeg har i sin tid selv fritkøbt billedet fra fotografen, Jørgen Bak Rasmussen fra Wiegaarden, til anvendelse på min egen hjemmeside med den forståelse at det ikke fremover ville kunne anvendes af andre.

Derudover er Frida tilknyttet et professionelt modelbureau, hvor igennem det ville ha´ været muligt for dem at låne hende, hvis de havde gidet spørge og hvis jeg kunne godkende produktet, som der skulle reklameres for. Og det synes jeg ville ha´ været en mere korrekt fremgangsmåde. Havde det været et foderfirma som brugte Frida i deres reklame, så havde jeg jo risikeret at miste min fodersponsor uden overhovedet at have været vidende om hvad der skete.

Jeg har prøvet at få noget respons fra Dyrekassen, men det blev kun til en opringning fra fotografen, som så ville tale med Dyrekassen Danmark, men jeg har intet hørt som aftalt og de tror vel at de bare kan kan ignorere mig.

Det bekymrer mig at Wiegaarden kan sælge billeder af min hund til kommercielle forhold uden på nogen måde at oplyse mig om det.

I kan bl.a. se Frida her: http://www.dyrekassen.dk/download/Kennelbrochure.pdf på side 3.

Det er dette billede af Frida som de bruger:


01.11.06: Tak for hilsnerne!
Tak til alle der sendt hilsner i anledning af Frida's 10 års fødselsdag. Vi fik f.eks. denne fra vores venner på en engelsk border collie liste:

Frida havde en dejlig dag og fik bl.a. en plysvaskebjørn og en frisbee i gave.

Om søndagen fejrede vi Frida og hendes kuldbror Acer til agilitytræning. Jeg havde bagt boller og lavet lagkager. Og så havde jeg taget campinggassen med så vi kunne få varm kakao. Og det var dejligt i det kolde vejr.

Frida og Acer fik selvfølgelig gaver og pakkede selv ud:


28.10.06: Frida 10 år

Ja i dag runder Frida så 10 år. Jeg kan slet ikke fatte at hun er så gammel. Hun er stadig i utrolig god form og lige så legesyg som altid. Hun har ingen planer om at gå på pension. Nu er det så næsten 9 år siden jeg hentede en lille bange hund ved navn Gro i Sverige. Ved overtagelsen fik jeg også denne besked: "den hund vil aldrig kunne bruges til hverken agility, lydighed, på får eller til spor". Hun var 15 mdr gammel, bange for mænd, bange for at være alene hjemme og bange for skæld ud når man kom hjem. Hun strøg ind under sofaen og gemte sig når jeg kom hjem og det tog mig 20 minutter at lokke hende ud. Jeg var meget i tvivl om jeg havde gjort det rigtige. Hun viste aldrig nogen glæde ved  de ting jeg lavede med hende.

Men lidt efter lidt blev hun min dejlige, vidunderlige, altid glade og smukke Frida. Min bedste ven og tro følgesvend, som jeg har været utrolig mange ting igennem med. Jeg ved ikke hvad jeg skulle ha' gjort uden hende da jeg kørte galt og brækkede et led i ryggen eller i de år hvor jeg var alvorligt syg af sarcoidose. Hun er ekspert til at få mig igang og videre. Hun ved hvornår jeg er for syg og bare har brug for hygge og hvornår jeg er rask nok til at vi kan lave noget.

Jeg kan slet ikke forestille mig mit liv uden Frida og jeg håber at hun holder i mange år endnu.

 


05.07.06: Min ny bil!

Min nye bil: Peugeot 807 2,2 HDI på gule plader - den perfekte hundebil. 

Frida og Wilma har fået bure som de elsker at være i.


03.07.06: Wilma skadet, men klar igen!
I torsdags kom Wilma til skade. Hun skulle ud og hente fårene men glemte lige at se sig for og røg på hovedet i en lille "grusgrav" midt på marken. Hun kom op rystede sig og fortsatte så ud efter fårene og der var intet at se resten af træningen - tværtimod var hun bare god. 

Men fredag morgen var den helt galt. Wilma stod pænt og ventede på at blive lukket ind i haven istedet for bare at ta' hegnet som hun plejer. Og hun humpede afsted og støttede næsten ikke på forbenet.

Hun fik hvile hele fredagen, men jeg prøvede også at få fat i kiropraktor Maja Guldborg, men hun var på ferie og kom først tilbage mandag. Lørdag var vi til fødselsdag. Hun hilste dårlig nok på mine venner, som hun ellers elsker, men gik bare hen og lagde sig. En af gæsterne legede frisbee med deres hund, men Wilma lå bare i skyggen og kiggede ikke en gang på. Og hendes halten var kun værre. Lørdag aften sendte jeg en mail afsted til Maja, i håb om at hun tjekkede mails i ferien og at jeg kunne få fat i hende straks hun var tilbage mandag. Jeg var ved at være godt bekymret for at skulle afsted på ferie med en tydeligt skadet hund med smerter. Det var tæt på at jeg ville aflyse alt.

Søndag aften ringede Maja og jeg fik en tid i morges kl. 8. Så afsted til Haslev kl. 6 imorges for at være sikker på at komme til tiden. Maja kiggede lidt på Wilma's gang og sagde: "Hun er jo helt skæv". Wilma's nakke sad helt skævt og ned langs rygraden var der en masse og i bækkenet. Det tog som sædvanlig rimelig lang tid med behandlingen, men det var tydeligt at det lettede på Wilma. 

Efter vi kørte derfra gik hun ud som et lys og har sovet hele dagen, men nu er min lille Wilma tilbage. Fuld af glæde og ballade og tydeligvis lettet og glad for at kunne bruge sin krop igen. Det er en helt fantastisk forskel fra en trist hund, der bare lå og intet ville, til Wilma's sædvanlige jeg.

Jeg har fået nogle øvelser som jeg skal lave 3 gange om dagen med hende og så skal hun til kontrol i August. Så, pyha, det var en hård weekend med mange bekymringer og spekulationer.


16.06.06: Wilma 2 år

Ja, idag bliver Wilma så 2 år. Utroligt som tiden er fløjet. Jeg synes ikke det er ret længe siden hun bare var en lille dejlig møgunge.

I årets løb er der sket meget udvikling med Wilma. Hun er kommet langt i hyrdning og har klaret sig rigtig godt i kl. 1 i både DHK og BCK regi. Hyrdeprøven bestod hun i November 2005 med 77 point, hun lavede flere flotte gennemløb samme weekend og blev sammenlagt 2. vinder både lørdag og søndag og dermed fik hun så titlen årets Hyrdehund i kl. 1 2005 i BCK.

I efteråret 2005 startede startede hun til pre-school agility og efter en lang vinterpause startede hun så til agilitytræning i ridehus. I foråret 2006 startede hun til de første agilitykonkurrencer og det begynder nu virkelig at gå op for hende hvor sjovt det er og hun bli'r bedre og bedre hele tiden. Jeg glæder mig meget til at se hvad det fører til.


24.02.06: Frida og Wilma er begge testet NORMALE for MDR1 genmutationen

Jeg har idag fået resultaterne tilbage på Frida og Wilma. De er begge blevet DNA testet for MDR1 genmutationen og er begge Normale.

Hvilket er dejligt at vide for nu behøver jeg ikke være så bekymret med de medicintyper som mange border collier ikke kan tåle. Eftersom de begge er testet normale skulle der ikke være nogen problemer.

Igår fik Frida konstateret hjerteorm og nu er der så forhåbentlig ingen problemer med behandlingen. Medicinen skulle i hvert tilfælde ikke være et problem.

BorderCollieDK listen har der tidligere været megen snak om problemerne med skab og hvilke medicintyper border collier kan tåle til behandling af det. Min dyrlæge fortalte at i øjeblikket er det ca. hver 3. hund de får ind i konsultationen, som er der for behandling af skab. Uhyggelig udvikling synes jeg. Og så sent som i sidste uge er der set en ræv ikke 400 meter fra hvor jeg bor med tydeligt skab.

Nedenfor er resultatet fra Washington State University (læs mere om Multidrug sensitivity på deres hjemmeside), hvis nogen skulle være interesserede i den information det indeholder. Prisen for testen er $60 - penge som jeg synes er godt givet ud, idet jeg slipper for bekymringer om hvor vidt mine hunde kan risikere at dø af visse typer medicin.


----- Original Message ----- 
From: Bentjen, Steve 
To: janne@litgov.dk 
Sent: Friday, February 24, 2006 7:12 PM
Subject: MDR1 Genotype Results

MDR1* Genotyping Results 

Janne Litgov, 

Your dogs, “Wilma“ and “Frida“ have been tested for the Multi-Drug Sensitivity mutation, the result is:

Normal/Normal

Explanation of test results:

Normal/Normal- These dogs do not carry the mutation, and will not pass on the mutation to their offspring. These dogs would not be expected to experience unexpected adverse drug reactions to normal doses of ivermectin, loperamide (Imodium®), and some anticancer drugs.

Mutant/Mutant- These dogs carry the mutation and can not pass on a normal gene to their offspring. These dogs would be expected to experience toxicity after normal doses of loperamide (Imodium®), and some anticancer drugs, and high doses of ivermectin (greater than 50 micrograms per kilogram). 

Mutant/Normal- These dogs carry the mutation and may pass on the mutant gene to their offspring. These dogs may experience toxicity after normal doses of loperamide (Imodium®), and some anticancer drugs, and high doses of ivermectin (greater than 50 micrograms per kilogram).

Problem Drugs

There are many different types of drugs that have been reported to cause problems in Collies, ranging from over-the-counter antidiarrheal agents like Imodium® to antiparasitic and chemotherapy agents. It is likely this list will grow to include more drugs as our research progresses.

Drugs that have been documented, or are strongly suspected to cause problems in dogs with the MDR1 mutation:

Ivermectin (antiparasitic agent) 
Loperamide (Imodium®; over-the-counter antidiarrheal agent) 
Doxorubicin (anticancer agent) 
Vincristine (anticancer agent) 
Vinblastine (anticancer agent) 
Cyclosporin (immunosuppressive agent) 
Digoxin (heart drug) 
Acepromazine (tranquilizer) 
Butorphanol (pain control) 
Avermectin (a commercial pesticide) 

Potential Problem Drugs

The following drugs may potentially cause problems when given to dogs that have the mutation. Biochemical studies have shown that this gene has the potential to act on over 50 different drugs. 

Ondansetron 
Domperidone 
Paclitaxel 
Mitoxantrone 
Etoposide 
Rifampicin 
Quinidine 
Morphine 

We are investigating other drugs that may cause problems for these dogs.

Steve Bentjen

Veterinary Clinical Pharamacology Laboratory Manager
PO Box 2280
Pullman WA 99165-2280
Phone/FAX 509-335-3745
Email< VCPL@vetmed.wsu.edu

http://www.vetmed.wsu.edu/depts-VCPL/

* PCR for this service is performed pursuant to an agreement with Roche Molecular Systems, Inc.
US and foreign patents pending for MDR1 testing.


Gå til nyheder fra 2005, 2004 eller 2002-2003

 

Frida Wilma Asta Agility Hyrdning Rally og LP Fotoalbum Diverse

Historie

Familie

Stamtavle

Div. aktiviteter

Fotoalbum

Frida's fanside

Historie

Data/stamtavle

Udstilling

Fotoalbum

Data/Stamtavle

Hyrderesultater

Fotoalbum

Frida og AG

Agilityrejser

Frida's resultater

Frida AG foto

Om hyrdning

Frida hyrder

Wilma hyrder

Asta hyrder

Resultater

Hyrdefotos

Frida og LP

Frida's resultater

Frida's LP fotos

Wilma's resultater

Asta's resultater

 

Frida's fotos

Wilma's fotos

Asta's fotos

Modelfotos

På tryk

Videofilm

Blog

Gl. nyheder

Youtube

Vi mindes

For sjov

Gæstebog

Denne side er sidst opdateret: 23-04-2007 19:36 . 

Indholdsfortegnelse. Webmaster. Kontakt os. Copyright©2002-2011 - Janne Litgov.