VED KLIK HER KOMMER DU ALTID TILBAGE TIL FORSIDEN.

Wilma's hyrdeside

Starten

Tirsdag d. 14.9.2004 var en stor dag i Wilma's liv. I de snart 3 uger jeg havde haft hende på det tidspunkt havde hun været med Frida til hyrdetræning hver uge, men det har ikke rigtig interesseret hende.

Hun løb som sædvanlig rundt udenfor hegnet og legede med de andre hunde og fik undersøgt en masse "spændende" ting, men pludselig stod hun med hovedet helt inde i hegnet og kiggede på får, mens hun småpeb.

Jeg tænkte: "Nu skal hun prøve" og jeg fik lov til at tage hende ind til fårene efter at 2 madammefår var blevet taget ud af flokken.

Så slap vi hende ellers løs, først var hun mest interesseret i fårelort, men så begyndte hun at løbe lidt efter dem og de flyttede sig. Så var det pludselig sjovt og hun fik fart på. Hun løb efter fårene og gik endda i balance. Hun tændte bare fuldstændig - 12 uger gammel. Hun stillede sig endda op og tog konfrontationen med et får, som ikke ville flytte sig og vandt.

Det var bare så dejligt og jeg var helt høj hele aftenen. Hun var bare så god og jeg var så stolt af min lille hund.

Hun er jo købt til at skulle primært hyrde, så at det også ser ud til at det virkelig er noget hun kan er jo bare vidunderligt. Siden den dag har hun været på en lille bitte tur hver uge og der er bare fart på hende. Hun begynder at arbejder fint i balance og vi kan også drive lidt med fårene. Hun arbejder med stor iver, stort mod og utrolig fart, så hun er ikke nem at fange når vi skal stoppe.

 

Videretræning

Wilma træner på får ca. 3 gange om ugen og hun deltager i mange kurser hos forskellige instruktører. Det hjælper altid at få nye input til træning og ideer til den fortsatte træning. Wilma har indtil videre fået titlerne HYRDPR, HYRDPR2 og GK VALLH PR dvs. har bestået de danske hyrdeprøver i kl. 1 og 2 og er blev Godkänd Vallhund (godkend hyrdehund) i Sverige. Hun blev Årets Hyrdehund i kl. 1 i 2005. Vi deltager i konkurrencer i Danmark og Sverige og har også været i Holland.

 

Wilma har bl.a. været på kursus med følgende instruktører:

Efter et kursus hos Lottie Hansson i juli 2008 skrev Lottie følgende om Wilma på hendes hjemmeside:

"Jannes Wilma är hur duktig som helst! Janne behöver bryta hennes eye nära eftersom eyet gör henne svår att flytta. Dessutom är hon lite het och lyssnade dåligt första dagen på matte, men sista dagen var hon en dröm! Så lydig och duktig :-) "

Læs mere om Wilma og hyrdning og se en masse dejlige billeder her:

 
Frida Wilma Asta Agility Hyrdning Rally og LP Fotoalbum Diverse

Historie

Familie

Stamtavle

Div. aktiviteter

Fotoalbum

Frida's fanside

Historie

Data/stamtavle

Udstilling

Fotoalbum

Data/Stamtavle

Hyrderesultater

Fotoalbum

Frida og AG

Agilityrejser

Frida's resultater

Frida AG foto

Om hyrdning

Frida hyrder

Wilma hyrder

Asta hyrder

Resultater

Hyrdefotos

Frida og LP

Frida's resultater

Frida's LP fotos

Wilma's resultater

Asta's resultater

 

Frida's fotos

Wilma's fotos

Asta's fotos

Modelfotos

På tryk

Videofilm

Blog

Gl. nyheder

Youtube

Vi mindes

For sjov

Gæstebog

Denne side er sidst opdateret: 15-07-2008 11:57 . 

Indholdsfortegnelse. Webmaster. Kontakt os. Copyright©2002-2011 - Janne Litgov.