VED KLIK HER KOMMER DU ALTID TILBAGE TIL FORSIDEN.

Frida's hyrdeside

Frida's 1. møde med får

I 1999 var vi til Tønsberg Ugen i Norge. På hviledagen om onsdagen blev vi inviteret ud for prøve hyrdning hos Linda og Hans-Marius Myhre.

Frida havde aldrig før set et får, men da hun så en anden hund være inde hos fårene var hun ikke et øjeblik i tvivl. Hun skulle ind til dem og det skulle være NU. Hun kastede sig mod hegnet og prøvede ihærdigt på at hive mig med. Hun stressede vildt op - noget hun modsat så mange andre border collier sjældent gør.

Endelig blev det Frida's tur og hun startede pænt med fårene i fangefold, så vi kunne teste hendes evne til at gå i balance. Det klarede hun rigtig pænt og hun var hurtigt med på ideen.

Men efter kort tid begyndte det at stresse hende at hun ikke kunne få fårene til at flytte sig ordentligt. Så hurtigt fik hun lov til at prøve på løse får og det gik over al forventning - hun havde helt styr på det, men havde dog enormt svært ved at stoppe igen. Man kan da ikke bare gå fra flokken igen....

Frida's hyrdetræning

Det er jo desværre ikke så nemt at finde får at træne på her i landet. Vi var så heldige at få lov til at besøge Anita Faurholt og hendes får på Fyn til en gang træning i 2001. Også her viste Frida gode evner.

I 2002 var til introduktionsdag hos Anne Nyquist i Frederikssund og jeg fik Frida skrevet på venteliste til træning. Og endelig i april 2003 fik vi en plads på holdet.

Vi træner nu engang om ugen og Frida gør gode fremskridt. Hun har et godt overblik og styrer flokken pænt. Hun er ved at lære at holde sig lidt på afstand så hun ikke presser fårene så meget.

Og hun er næsten også holdt op med at sætte vild gang i flokken "bare fordi det er sjovt når de løber". Vi har stadig lidt problemer med at stoppe igen. Frida kan ikke slippe flokken. Og kan slet ikke forstå at man skal holde pause af og til - det mener hun er helt spildt. At hun så er fuldstændig smadret og næsten ikke kan løbe mere er ligegyldigt. Hun SKAL hyrde får.

Sjovt som det bare ligger gemt i generne. Frida er ikke en border collie, som hyrder noget som helst i dagligdagen hverken biler, børn eller andre hunde. Det ligger vist lidt værre med mine hyrdegener. Det kan godt være at min familie oprindeligt skal stamme fra Skotland lige som border collien, men mine hyrdegener kommer altså ikke frem bare ved at se en flok får. Jeg synes faktisk det er ret svært... så er det godt at Frida ved hvad vi laver. Men er er nu et eller andet ved en border collie som gør at man er nødt til lige at prøve.

Se/læs mere om Frida og hyrdning her:

 
Frida Wilma Asta Agility Hyrdning Rally og LP Fotoalbum Diverse

Historie

Familie

Stamtavle

Div. aktiviteter

Fotoalbum

Frida's fanside

Historie

Data/stamtavle

Udstilling

Fotoalbum

Data/Stamtavle

Hyrderesultater

Fotoalbum

Frida og AG

Agilityrejser

Frida's resultater

Frida AG foto

Om hyrdning

Frida hyrder

Wilma hyrder

Asta hyrder

Resultater

Hyrdefotos

Frida og LP

Frida's resultater

Frida's LP fotos

Wilma's resultater

Asta's resultater

 

Frida's fotos

Wilma's fotos

Asta's fotos

Modelfotos

På tryk

Videofilm

Blog

Gl. nyheder

Youtube

Vi mindes

For sjov

Gæstebog

Denne side er sidst opdateret: 25-03-2006 18:09 . 

Indholdsfortegnelse. Webmaster. Kontakt os. Copyright©2002-2011 - Janne Litgov.