VED KLIK HER KOMMER DU ALTID TILBAGE TIL FORSIDEN.

Wilma's udstillingsside

Wilma på sin 3. (og sidste) udstilling

Lørdag d. 19.8.2006 var Wilma så på sin 3. udstilling i forbindelse med Border Collie Klubbens Klubmesterskab. Det var nu præcis et år siden sidste gang. Eftersom Wilma jo i årets løb har bestået hyrdeprøven kunne hun deltage i Brugshundeklassen. Og lad os bare sige at det ikke ligefrem er den mest overrendte klasse. Wilma var den eneste deltager af både hanner og tæver.

Også denne gang stod Gitte Skoubo for fremvisningen. Wilma havde deltaget i hyrdekonkurrencer, hvor hun (som sædvanlig) sluttede af med at rulle sig i en mudderpøl. Så hun blev nødtørftigt skyllet på det hvide.

Denne gang fik Wilma så en 1. præmie og vandt Brugshundeklassen og gik derfra med 2 røde bånd og en roset. Så det er hermed bevist at en ISDS registreret splitface border collie fra rene arbejdslinier, uden den store pels (hun smed det hele under vores sommerferie i Frankrig med over 40 grader i skyggen) kan få 1. præmie. Og dermed slutter så Wilma's korte udstillingskarriere og som dommeren meget rigtig sagde til Wilma: "Du vil sikkert helst være ude hos fårene!" og det har hun jo helt ret i.

Dommerkritikken lyder som følger:

Border Collie Klubmesterskab, Kr. Hyllinge. Dato: 19.8.2006

 Brugshundeklasse tæver, Dommer: Mrs. Toni Jackson, UK

Border Collie, Tæve, reg nr. 13547/2004, Sort m. hvide aftegninger
Very feminin bitch, very alert, pretty head with good stop, very good eyeshape and color, uses her ears very well, would prefer a little longer back, has good topline correct croup (dvs. hende numse har den rigtig runding), and tailcarriage, would benefit from more coat, moves OK a little close behind, angulation is OK, wellmuscled.

Resultat: 1. præmie.

Foto af Lone Sommer


Wilma på sin 2. udstilling

Lørdag d. 20.8.2005 var Wilma så på sin 2. udstilling i forbindelse med Border Collie dagen. Denne gang havde jeg allieret mig med en mere erfaren handler til at vise Wilma frem i ringen, nemlig Gitte Skoubo. Og Gitte gjorde et rigtig godt stykke arbejde med Wilma og dommeren var glad for at se en anderledes type bc på udstilling, men alligevel blev det igen en 2. præmie. Dommeren syntes ellers hun var fin, men lidt for løs for til, så det må vi se om hun vokser fra, så kan det være vi prøver igen.

Dommerkritikken lyder som følger:

Border Collie Dag, Stestrup. Dato: 20.8.2005

Unghundeklasse tæver, Dommer: Bob Tunnicliff, UK

Border Collie, Tæve, reg nr. 13547/2005, Sort m. hvide aftegninger
14 months old bitch. Good type of breed and shape. Pretty shape. On the move she is failing on the front pastern.

Resultat: 2. præmie.


Wilma på sin 1. udstilling

Lørdag d. 21.5.2005 var Wilma og jeg på vores første udstilling. Den blev afholdt af BCK i Stestrup. Om formiddagen var der arrangeret kursus for begyndere (dvs. mig - uden tvivl). Her blev der gennemgået hvordan man soignerer og hvordan man viser hunden frem. Og dagens dommer gennemgik racestandarden og forklarede hvad det var hun kiggede på.

Bagefter startede selve udstillingen. Det virkede som om dommeren syntes rigtig god om Wilma, men alligevel fik hun kun en 2. præmie. Men så fik vi da prøvet det også og Wilma har den 2. præmie som er et krav, hvis hun nogensinde skulle nå så langt i agility at hun bliver international agilitychampion.

Dommerkritikken lyder som følger:

BCK, Stestrup. 21.5.2005

Unghundeklasse tæver, Dommer: Tuula Maija Tammelin

Border Collie, Tæve, reg nr. 13547/2005, Sort m. hvide aftegninger
11 mdr. en lidt let ungtæve med korrekte proportioner. Meget stabilt væsen og væremåde, velskåret hoved, stærke kæber, skulle være bedre vinklet for og bag, paralelle ben, noget let/mager i sin krop, rigtig gode muskler bagtil, bevæger sig ivrigt skulle tage længere skridt, god pelskvalitet.

Resultat: 2. præmie.


Det betyder præmieringen/kvalitetsbedømmelse:

Ved kvalitetsbedømmelse kan tildeles 1., 2., 3., 0-præmie eller KIP.

Præmieringsgraderne kan beskrives på følgende måde:

1. præmie: Typisk og i alt væsentligt rigtigt bygget hund, hvis fortrin er så væsentlige, og hvis fejl er så uvæsentlige, at den kan siges at være en fortrinlig repræsentant for sin race.

2. præmie: Hund af meget god type og bygning, hvis eksteriørfejl ikke er mere fremtrædende, end at den kan siges at være en god repræsentant for sin race.

3. præmie: Hund af god type, hvis eksteriørfejl ikke er af en sådan art, at den kan siges at være en dårlig repræsentant for sin race.

0-præmie i kvalitetsklasse er en diskvalificerende betegnelse. Den anvendes om hunde, som har diskvalificerende anatomiske, typologiske eller psykiske fejl. (Hunden modtager en skriftlig bedømmelse).

KIP (kan ikke præmieres) betegner, at dommeren ikke kan afgøre, hvilken præmiegradhunden fortjener. Betegnelsen kan altså kun bruges om hunde, som i bedømmelsesøjeblikket er i en sådan tilstand, at dommeren ikke kan danne sig en sikker opfattelse af deres kvalitet. Hvis en hund ikke kan detailbedømmes, fordi den f.eks. ikke lader sig fremføre så roligt, at bevægelserne kan bedømmes, eller hvis den konstant lægger eller sætter sig, så en anatomisk detailbedømmelse umuliggøres, kan dommeren således tildele hunden et KIP. (Hunden modtager en skriftlig bedømmelse).

 
Frida Wilma Asta Agility Hyrdning Rally og LP Fotoalbum Diverse

Historie

Familie

Stamtavle

Div. aktiviteter

Fotoalbum

Frida's fanside

Historie

Data/stamtavle

Udstilling

Fotoalbum

Data/Stamtavle

Hyrderesultater

Fotoalbum

Frida og AG

Agilityrejser

Frida's resultater

Frida AG foto

Om hyrdning

Frida hyrder

Wilma hyrder

Asta hyrder

Resultater

Hyrdefotos

Frida og LP

Frida's resultater

Frida's LP fotos

Wilma's resultater

Asta's resultater

 

Frida's fotos

Wilma's fotos

Asta's fotos

Modelfotos

På tryk

Videofilm

Blog

Gl. nyheder

Youtube

Vi mindes

For sjov

Gæstebog

Denne side er sidst opdateret: 21-09-2008 16:20 . 

Indholdsfortegnelse. Webmaster. Kontakt os. Copyright©2002-2011 - Janne Litgov.