VED KLIK HER KOMMER DU ALTID TILBAGE TIL FORSIDEN.

Hvem laver disse sider?

Jeg hedder Janne Litgov, årgang 68 og uddannet eksportingeniør fra Københavns Teknikum. Jeg arbejder til daglig med marketing, IT og indkøb m.m. og jeg er webmaster på flere hjemmesider:

 

I min fritid har jeg prøvet mange forskellige aktiviteter, såsom ridning, badminton og dykning og det var da alle interesser som jeg fandt spændende en overgang. Specielt dykning har jeg været glad for og jeg endte da med at have taget certifikater, indtil jeg havde titel af Master Scuba Diver. 

Men ingen af disse aktiviteter har nogensinde fanget mig på samme måde som agility, som jeg i dag dyrker med min hund, Frida. I forbindelse med agility er blev jeg Danmarks landsrepræsentant i IAL konkurrencen og fra 2002-2006 var jeg også IAL Global Results Co-ordinator indtil konkurrencen blev nedlagt. Her er en lille introduktion til hvordan jeg kom til at løbe så meget agility og hyrde.

Siden  jeg var ca. 7 år gammel har vi haft hund derhjemme. Først fik vi en dejlig stædig Cockerspaniel ved navn Brit og senere fik vi så også en vidunderlig Schæfer, der hed Citta.

I 1994 fik vi så, efter ikke at have haft hund i et helt år, endnu en Schæfer - nemlig Dinah. Allerede næsten 10 år før havde jeg set et eller andet med forhindringsløb med hunde, som jeg bare måtte prøve. Jeg ville gerne have prøvet det med Citta, men da hun havde 3. gr. dysplasi fra 7 mdr's alderen, var det lige som ikke en mulighed. Citta blev dog 10 år i fin form. Og var bare den dejligste hund man kan tænke sig.

Citta på stranden.

Med Dinah havde jeg nu en sund og rask hund med energi for 10 hunde og mod på tilværelsen. Da hun var 6 mdr. gammel, så jeg en annonce i lokalavisen om agilitytræning og så tog vi ellers af sted til vores første undervisningsdag i efteråret 1994 i Kvistgård Agility Forening (KAF).

Brit sammen med min lillebror og mig selv ved Vesterhavet.

Dinah var jo nok lidt ung på det tidspunkt, men vi startede stille og roligt, og hun var f.eks. ikke over A'et før hun var et år gammel.

I maj 1995, da Dinah lige var fyldt 15 mdr. afholdt KAF, i samarbejde med DGI, et stævne i Helsingør og det meldte vi os til "bare" for sjov. Jeg troppede op til stævnet med hund og startbog og intet andet og troede jeg var hjemme om et par timer. Ha Ha, der blev jeg vel nok klogere efter flere opringninger hjem fik vi bragt en stol, lidt varmere tøj, noget at drikke og en madpakke - hvem kunne da også vide at sådan et stævne tog en hel dag???

Men så skete der jo bare lige det, at hunden løb rigtig godt og vi fik vores første oprykningsplacering i agility med et fejlfrit løb og placering som nr. 5. Det var jo næsten for godt til at være sandt; så det måtte lige prøves en gang til! Så i juni tog vi til DKK's stævne i Hillerød med en del mere udstyr - man bli'r jo klog af skade - og så fik vi søreme en placering i spring som nr. 2.

Dinah i mine forældres have.

 

Frida og Dinah

Så var der jo faktisk gået sport i det og måneden efter i Hvalsø fik vi 2. oprykning i spring med en 3. plads. Og så fortsatte vi ellers med stævnerne.

Efter noget tid begyndte jeg, at hjælpe til med undervisning i KAF og i 1997 blev jeg officielt uddannet agilitytræner gennem DGI, desværre af nogen undervisere som intet kendte til agility. Praktisk erfaring i klubben er helt sikkert det jeg har lært mest af.

Jeg træner nu i Nordsjælland Power Agility, men nu med min første egen hund, Frida, en vidunderlig border collie, som du kan læse meget mere om på disse sider. Men pas på! Agility er stærkt vanedannende.... så er du advaret.

Frida har også fået mig til at prøve mange andre hundeaktiviteter. Det er blevet til lydighed, lidt spor og en smule dogdancing, rally lydighed og sidst men ikke mindst hyrdning. En aktivitet som idag fylder mere og mere.

Frida har i sin karriere opnået følgende titler DKAGCH, DKSPCH, LP1, LP2, LP3, DKLPCH og HYRDPR. Hun har deltaget i DM i agility 9 gange. Blev Danmarksmester i agility for hold i 2004 og nr. 2 i 2006. På sine gamle dage er Frida begyndt til rally lydighed, som er fantastisk til de ældre hunde. Her har hun opnået titlerne RBM og RVM: Rallybegyndermester og Rallyvideregåendemester.

Wilma hyrder - 6 mdr. gammel

Hyrdning var også afgørende for valget af min nye hund, Wilma. Wilma har indtil videre vist sig at være det helt rigtige valg og jeg glæder mig vildt til at arbejde med hende de næste mange år. Foreløbig har hun opnået titlerne HYRDPR og HYRDPR2 og blev Årets hyrdehund i kl. 1 i BCK i 2005. Derudover har hun bestået den svenske hyrdeprøve og fået titlen GK VALLH PR - Godkänd Vallhund. Wilma løber selvfølgelig også agility og er super hurtig.

Wilma er en utrolig dejlig hund med et fantastisk temperament og da sundheden også er i top fik det mig til at overveje muligheden for at få et kuld hvalpe. Så Kennel Litgov's blev grundlagt og jeg deltog på DKK's opdrætteruddannelse. Første kuld er planlagt til juni 2009.

 
Frida Wilma Asta Agility Hyrdning Rally og LP Fotoalbum Diverse

Historie

Familie

Stamtavle

Div. aktiviteter

Fotoalbum

Frida's fanside

Historie

Data/stamtavle

Udstilling

Fotoalbum

Data/Stamtavle

Hyrderesultater

Fotoalbum

Frida og AG

Agilityrejser

Frida's resultater

Frida AG foto

Om hyrdning

Frida hyrder

Wilma hyrder

Asta hyrder

Resultater

Hyrdefotos

Frida og LP

Frida's resultater

Frida's LP fotos

Wilma's resultater

Asta's resultater

 

Frida's fotos

Wilma's fotos

Asta's fotos

Modelfotos

På tryk

Videofilm

Blog

Gl. nyheder

Youtube

Vi mindes

For sjov

Gæstebog

Denne side er sidst opdateret: 19-04-2009 07:59 . 

Indholdsfortegnelse. Webmaster. Kontakt os. Copyright©2002-2011 - Janne Litgov.